Eilisillan ja yön ukkosten vaikutukset jäivät pieniksi – uusi rintama saapumassa illalla

Tiistai-illaksi ja keskiviikkoaamuksi ennustetut ukkoset heikkenivät jo ennen saapumistaan Suomeen. Illaksi on ennustettu uutta rintamaa, jonka vaikutusten arvioidaan kuitenkin jäävän maltillisiksi. Varautumista jatketaan varmuuden vuoksi yön yli.

Eilisillan ja yön ukkoset kuihtuivat pääosin jo ennen Suomeen saapumistaan, joten vaikutuksetkin jäivät hyvin pieniksi. Tälle illalle on kuitenkin ennustettu vielä yhtä uutta ukkosrintamaa. Rintaman on ennustettu saapuvan kaakosta muodostuen verkkoalueemme päällä ja voimistuvan matkalla pohjoiseen.

Pahimmillaankin rintaman voimakkuuden on ennustettu olevan eilisen ennusteita huomattavasti maltillisempaa, mutta sen on mahdollista tehdä enemmän vikoja kuin edelliset rintamat lopulta aiheuttivat. Mitään kovin pahaa tilannetta ei siis ole odotettavissa, mutta toteutuessaan rintama saattaa aiheuttaa yksittäisiä vikoja koko verkkoalueen laajuudella.

Varautumista niin asentajien, vikapalvelun kuin verkostovalvomonkin osalta on jatkettu myös tulevalle illalle ja yölle. Ennusteiden kehittymistä seurataan ja lisäkäsiä varataan korjaustöihin, mikäli ennusteet pahenevat.

Myös torstaille on ennustettu ukkosia, mutta niiden pitäisi tämänhetkisen tiedon mukaan jäädä reilusti Järvi-Suomen Energian verkkoalueen pohjoispuolelle. Torstain jälkeen yleinen säätila rauhoittuu ja palataan takaisin normaalimpaan toukokuiseen säätilaan.