Droneja hyödynnetään Järvi-Suomen Energian sähköverkon kunnossapidossa ja vianetsinnässä

Droneja on voinut havaita lentämässä Järvi-Suomen Energian alueella keväästä 2022. Niitä käytetään apuna myrskyjen aikaan ja kunnossapidon työkaluna.

Keväästä 2022 lähtien on voinut Järvi-Suomen Energian verkkoalueella havaita helikopterien lisäksi myös drone-lennokkeja lentämässä linjojen yllä. Droneilla tehdään samanlaisia kunnossapitolentoja kuin helikoptereilla, eli etsitään piileviä vikoja, ja kartoitetaan kasvillisuuden kasvutilannetta linjojen alla ja niitä ympäröivissä reunametsissä. Lisäksi lennokkeja voi havaita myrskyjen aikaan vikoja paikantamassa. Dronepalveluita meille tuottaa Evision Oy, jonka logo ja lennättämiseen vaadittava operaattorin rekisteröintitunnus löytyy kaikista sen käyttämistä lentolaitteista.

Droneja hyödynnettiin Manu-myrskyn aikaan maaliskuun lopussa

Dronet ovat päässeet hyötykäyttöön Manu-myrskyn aikaan maaliskuun 31. päivä. Myrskyssä navakka tuuli kaatoi puita linjoille muun muassa Sulkavalla ja Savonlinnassa, ja vikapaikkoja etsittiin sähkölinjojen metsäisiltä osuuksilta ilmasta käsin. Metsäkohteiden lisäksi droneja hyödynnettiin saarikohteessa, jossa asentajilta säästyi veneen laskemisen ja saareen siirtymisen verran aikaa.