Energia-alan uudet mahdollisuudet innostavat

Henkilökuntamme on tärkein voimavaramme, kun vastaamme nopeasti muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin. Heillä on kyky nähdä uusia mahdollisuuksia ja kehittää uusia ratkaisuja, joista on hyötyä sekä asiakkaalle että yritykselle. Tomi Öster aloitti Järvi-Suomen Energialla viime lokakuussa kehitysinsinöörin tehtävissä. Tomin toimenkuvaan kuuluu katsoa vähän pidemmälle kuin me muut ja kurkottaa kohti uusia sähköalan ratkaisuja ja innovaatioita pitääkseen meidät kehityksen aallonharjalla. Tutustutaanpa tarkemmin mikä Tomi on miehiään!

Julkaistu: 30.1.2020 7.52

Mitä tehtäviisi kuuluu, Tomi?

  • Toimin kokonaiskoordinaattorina erilaisissa kehitysprojekteissa. Olen mukana edistämässä erilaisia projekteja ja toisaalta luon omia kehitysprojekteja omien visioiden pohjalta. Tehtävänä on asiakkaan kannalta turvata mahdollisimman sujuvaa sähkönsaantia, parantaa verkoston teknistä tehokkuutta sekä nopeuttaa ja tehostaa toimintaa. Käytännössä työpäivässä on paljon kehityssuunnittelua, palavereita ja yhteydenpitoa eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Tämä on yhteistyötä mitä suuremmassa määrin. Kehitysprojekteissa tehdään oppilaitosyhteistyötä laajasti liiketoiminnan eri osa-alueilla, esimerkiksi LUT-yliopiston ja paikallisen ammattikorkeakoulun, Xamkin, kanssa.

Mikä sinut toi alalle ja mikä tehtävässä kiehtoo? 

  • Olen sähkötekniikan insinööri ja minulla on aikaisempaa kokemusta kehitystehtävistä sekä teollisuudesta että sähköalalta. Kehitysinsinöörin paikka tuntui unelmien työpaikalta. Olen utelias tutkimaan uutta, kokeilemaan ja ottamaan käyttöön uutta tekniikkaa. Uusia mahdollisuuksia on erityisesti verkostotekniikassa, digitalisoinnissa ja järjestelmäkehityksessä. Meillä on suuri määrä dataa käytettävissä. Sitä voi hyödyntää entistä yksilöllisempinä palveluina. Uutena kehityskohteena on esimerkiksi tietovaraston kehittäminen. Kun data saadaan yhteen paikkaan, sen hyödyntäminen helpottuu, kun erilaisia järjestelmiä ei tarvitse sovittaa yhteen. Myös erilaisia tekoälyyn liittyviä projekteja on vireillä, mutta niistä kerron tarkemmin sitten kun niissä päästään pidemmälle.

Tulevaisuudessa sähköviat löytyvät vaikka pimeässä! Katso videolta Tomin kertomana kuinka huomisen tekniikka mahdollistaa tämän.

Miten toteutat yrityksen tavoitteita omassa työssäsi? 

  • Innovatiivisuus ja kyky toimia ovat olennainen osa työtäni. Paikallisuus näkyy yhteistyökumppaneiden valinnassa, he ovat etusijalla, jos vain tarvittavaa palvelua on saatavilla.

    Operatiivisten toteutusten tavoitteeksi on asetettu digitaalisuus, suoraviivaisuus ja yksilöllisyys, ne tuntuvat tutuilta tavoitteilta tässä kehitystyössä. Dataa hyödynnetään ja palvelut kehittyvät entistä yksilöllisemmiksi.  Vastuu ympäristöstä, ihmisistä, liiketoiminnan jatkuvuudesta ja asiakkaan energiansaannista ovat perusasioita, jotka näkyvät kaikessa toiminnassa ja tehdyissä valinnoissa.

Mistä itse saat energiaa?

  • Luonnossa liikkuminen on hyvää vastapainoa työpäivälle. Kaikenlainen seikkailu-urheilu kiinnostaa, vaikkakin aikaisemmin harrastamani sukeltaminen on ajan puutteen takia vaihtunut perheen kanssa puuhailuun. Lukeminen ja historialliset fiktiot tuovat vastapainoa kehitystyölle. Vapaa-ajan ohjelmasta pitävät kyllä enimmäkseen huolta vaimo ja 4- ja 7-vuotiaat tyttäret.

 

  Lue lisää vastuullisuudestamme.

  Kiinnostaako sinua työpaikka energia-alalla? Jätä avoin hakemus.

Kuva linkkiä varten -