Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun voitto Mikkeliin

Järvi-Suomen Energia palkittiin Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailussa. Kuntasarjan voittajaksi valittiin Mikkelin kaupungin kilpailuttama ja MPY Palvelut Oyj:n toteuttama hanke, jossa Anttolan, Haukivuoren, Ristiinan ja Suomenniemen sekä Mikkelin kaupunginosan Otavan alueet saatiin yhteistyöllä valokuidun piiriin.

Julkaistu: 30.10.2019 11.17

Valokuitua rakennettiin yhdessä Järvi-Suomen Energian kanssa niin, että aina kun mahdollista kaivettiin valokuitu- ja sähköverkko samalla kertaa. Yhteisrakentamisen ansiosta asukkaat saavat yhdellä kaivamisella monta etua.

"Onhan tämä mahtavaa saada tunnustusta hyvin tehdystä työstä! Tämän kaltaisissa yhteisrakentamisen hankkeissa asukkaat saavat samalla kaivamisen aiheuttamalla haitalla sekä luotettavasti toimivan sähköverkon että nopeat teleyhteydet. On selvää, että kyseessä on myös kaupungin etu ja kyllä asukashaitan minimointi on yhteisrakentamisen suurin hyöty", toteaa Mikkelin kaupungin projektipäällikkö Timo Rissanen.

"Pyrimme alusta alkaen huomioimaan mahdollisimman tarkasti Järvi-Suomen Energian käynnissä olleet säävarman sähköverkon rakentamistyöt", kertoo MPY:n myyntijohtaja Juha Putkonen työskentelyn alkuvaiheista. "Liityimme mukaan hankkeisiin kaikkialla, missä se aikataulujen ja tekemisen vaiheiden puolesta oli mahdollista. Näin saimme sekä sähköjohdot että valokuidun kaivettua maahan mahdollisimman vähällä ympäristöhaitalla."

”Tulevaisuuden sähköverkot vaativat tietoliikenneyhteyksiä, joten tämä oli luonteva ratkaisu aloittaa yhteisrakentaminen. Yhdessä tekeminen palveli koko maakunnan etua”, kertoo toimitusjohtaja Arto Pajunen Järvi-Suomen Energia Oy:stä.

Lue lisää hankkeesta