Sähköverkon tila on rauhoittunut – sääennusteissa kuitenkin lisää lunta Järvi-Suomeen, toimintavalmius säilytetään aktiivisella tasolla

Torstaipäivän aikana sähköverkon vikoja on korjattu aurinkoisessa pakkassäässä ja helikopterit pääsivät myös lentoon: toinen tarkastamaan verkon tilannetta ja toinen sahaamaan linjan päälle kallistuneita puita ja oksia. Urakoijamme sekä yhteistyökumppanimme ovat tehneet hienoa työtä ja asiakkaamme ovat myötäeläneet vaikeassa tilanteessa ja olosuhteissa. Lämmin kiitoksemme!

Julkaistu: 3.1.2019 13.40

Puihin on kertynyt lumikuormaa ja perjantaille ennustetaan sateita, joiden olomuoto vaihtelee paikoitellen. Tämän vuoksi pidämme toimintavalmiuttamme korkealla tasolla. Perjantain sääolosuhteet voivat tuoda mukanaan uusia häiriöitä sähkönjakeluun ja hankaloittaa liikennettä liukkauden vuoksi.

Pienjänniteverkon vioista emme saa tietoa järjestelmiimme ja toivomme asiakkailta tietoa vikapaikoista. Jos tiedät vianaiheuttajan sijainnin (esim. puu linjalla), tee vikapaikkailmoitus joko soittamalla Vikapalveluumme (24 h) puh.0800 90440 tai vikailmoituslomakkeella

Maastossa on runsaasti linjoja kohti kallistuneita tai linjaa kohti nojallaan olevia puita, joita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähkö käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Jos tunnistat nollavian, katkaise sähköt pääkytkimestä. Sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen, joten katkaise sähköt varovaisuutta noudattaen. Nollavikatapauksissa ota aina yhteys vikapalvelunumeroomme puh. 0800 90440.