Sää lauhtunut, lumi painaa - räpsyjä sähköverkkoon

Sään lauhtuminen lisää lumen painoa, jolloin uusia taipuisia puunrunkoja ja oksia painuu yksitellen sähkölinjojen päälle. Tämä aiheuttaa lyhyitä sähkökatkoja verkkoon. Järvi-Suomen Energia on edelleen tehostetussa valmiustilassa ja sään sekä verkon tilaa seurataan herkeämättä. Säässä muutokset vaikuttavat niin, että sähkönjakelun tila vaihtelee päivittäin.

Julkaistu: 7.1.2019 13.41

Maanantaipäivän aikana sähköverkkoon on syntynyt noin 10 uutta keskijänniteverkon vikaa. Maastossa tehdään "lumitöitä" eli putsataan linjojen vieruksia ja poistataan taipuneita oksia ja puita kymmenien asentajien voimin. Myös helikopteri on edelleen töissä maastossa puiden poistossa.

Maastossa on runsaasti linjoja kohti kallistuneita tai linjaa kohti nojallaan olevia puita, joita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Vian korjauksen nopeuttamiseksi pyydämme asiakkaitamme mahdollisuuksien mukaan jättämään teiden puomit auki.

Vikapalvelunumeroomme 0800 90440 kannattaa soittaa, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan päin kallellaan oleva puu. Voit myös ilmoittaa vianaiheuttajan sijainnin vikailmoituslomakkeella. Sähkönjakelun palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että saamme kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista.

Keskijänniteverkon tilaa voit seurata nettisivujemme häiriökartalta.

Tilannetietoa välitämme myös some-kanaviemme Facebookin (@jarvisuomenenergia) ja Twitterin (@jarvisuomenene) kautta.

Voit myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen. Lähetä maksuton tekstiviesti JSE AVAA käyttöpaikkanumero asiakasnumero numeroon 18200.

Sähkökatkoon varautumisesta löydät hyödyllistä tietoa nettisivuiltamme