Puuskatuulet rauhoittuneet lauantaina iltapäivällä

Matalapaineen rintama on ohittanut Järvi-Suomen. Sähköverkon tila on nyt vakaa. Korjaustyötä jatketaan vielä lauantai-iltana ns. pienjänniteverkon viankorjausten parissa. Pienjänniteverkko siirtää sähkön muuntajilta kotitalouksiin yksittäisille sähkönkäyttäjille. Pienjänniteverkkoon nojailevien puiden, jotka eivät aiheuta sähkökatkoa, poistaminen jatkuu alkavalla viikolla.

Julkaistu: 26.10.2019 17.34

Kaikki keskijänniteverkon viat on nyt saatu korjattua ja korjaustyötä jatketaan pienjänniteverkossa. Tuulten laannuttua uusia vikoja ei ole enää syntynyt verkkoon.

Pääsääntöisesti viat on saatu korjattua ripeästi ja keskimäärin keskeytysaika on jäänyt kohtuulliseksi. Päivän aikana hetkellisesti sähköttä on ollut enimmillään noin 1500 Järvi-Suomen Energian keskijänniteverkon asiakasta.

Yksittäisille asiakkaille sähköä syöttävän pienjänniteverkon viat saamme tiedoksi asiakkaiden ilmoitusten perusteella. Mikäli sähköt edelleen puuttuvat, ota yhteyttä vikapalveluumme p. 0800 90440. Voit tehdä vikailmoituksen myös vikailmoituslomakkeella.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähkö käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen.

Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Jos tunnistat nollavian, katkaise sähköt pääkytkimestä. Sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen, joten katkaise sähköt varovaisuutta noudattaen.

Nollavikatapauksissa ota aina yhteys jakeluverkkoyhtiöön. Järvi-Suomen Energian vikapalvelunumero puh. 0800 90440. Lisätietoja 0-viasta.

Voimia loppurutistukseen kaikille sähköverkon vikojen parissa työskenteleville!