Pitkittynyt tykkylumitilanne hallinnassa

Tykkylumitilanne on Etelä-Savossa pitkittynyt. Ennakoivat toimet ovat tukeneet tilanteen hallintaa. Tällä hetkellä tilanne melko rauhallinen.

Julkaistu: 3.2.2019 13.49

Sähköverkko on säilynyt sunnuntain lumisateissa suuremmilta ongelmilta. Syntyneet viat on saatu korjattua nopeasti ja resurssit korjaustöihin ovat olleet riittävät. Vikapaikat on pystytty myös saavuttamaan nopeasti sujuvien kulkuyhteyksien avulla. 

Tykkylumen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana on tehty laaja-alaisesti ja tiiviisti yhteistyötä eri toimijoiden ja viranomaisten kanssa. Nyt tilanne näyttäisi hetkeksi hieman rauhoittuvan. Ensi viikon tilannetta seurataan ja varaudutaan tilanteiden vaatimalla tavalla. 

Tällä hetkellä lumisade tuo haasteita liikenteelle. Lumi pöllyää ja kinostuu teille, ja ajokeli on erittäin huono. Kiinnittäkää huomiota, että takavalot toimivat ja näkyvät, myös sumuvaloja voi tällä kelillä käyttää.

Tuuli voi tiputtaa oksista tykkylunta, mutta myös katkoa oksia ja puiden latvoja. Metsässä liikuttaessa tulee olla varovainen.

 

Tämä tiedote on laadittu yhteistyössä Järvi-Suomen Energian ja eri viranomaisten kanssa.