Korjaustyö jatkuu torstaille - painopiste siirtynyt pienjänniteverkkoon

Keskijänniteverkon viat saadaan korjattua pitkälti keskiviikkoillan aikana, mutta paikoitellen tilanteen vaativuudesta tai verkon rakenteiden rikkoutumisesta johtuen korjaustyö kestää torstaille saakka. Muuntajalta kotitalouksiin sähköä toimittavassa pienjänniteverkossa on noin 50 tiedossamme olevaa vikaa. Pienjänniteverkon vioista saamme tiedon asiakkaiden ilmoitusten perusteella.

Julkaistu: 2.1.2019 20.37

Sähköverkon valvontaa jatkuu vahvistetulla operaattorimäärällä torstain vastaisen yön ajan. Sähköverkon vikoja korjataan maastossa puolille öin, minkä jälkeen seuraa lepotauko ja korjaustyö jatkuu jälleen aamuvarhaisella.

Kaksi helikopteria lentää jakelualueellamme torstaina, toinen kartoittaa tilannetta maastossa ja toinen raivaa linjanvieruksia sahaamalla poikki linjojen päälle taipuneita puita ja oksia.

Pienjänniteverkon vioista emme saa tietoa järjestelmiimme ja toivomme asiakkailta tietoa vikapaikoista. Jos tiedät vikapaikan sijainnin (esim. puu linjalla), tee vikapaikkailmoitus joko soittamalla Vikapalveluumme (24 h) puh.0800 90440 tai vikailmoituslomakkeella

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähkö käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Jos tunnistat nollavian, katkaise sähköt pääkytkimestä. Sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen, joten katkaise sähköt varovaisuutta noudattaen. Nollavikatapauksissa ota aina yhteys vikapalvelunumeroomme puh. 0800 90440.