Sähköverkon viat on pääosin korjattu

Toivon päivän myräkkä eteni hitaasti yli Järvi-Suomen Energian jakelualueen. Uusia vikoja syntyi vielä tiistaina. Korjaustyötä jatketaan muuntajalta sähkönkäyttäjälle sähköä syöttävien pienjännitelinjojen viankorjauksella. Pienjännitelinjoihin nojaavien puiden poisto jatkuu niistä saatujen ilmoitusten perusteella.

Julkaistu: 5.6.2018 15.14

Vikojen korjaus käynnistyi ripeästi maanantaina iltapäivällä, asentajien oltua valmiina maastossa arkitöissään. Myräkän koko keston aikana verkkoomme on tähän mennessä syntynyt noin 75 keskijänniteverkon vikaa ja enimmillään noin 6 000 asiakastamme koki yhtäaikaisesti sähkökatkon. Pahiten myräkkä koetteli jakelualueemme keski- ja eteläosia.

Ristiinan Suurlahdessa keskijänniteverkkoa sekä pylväitä on rikkoutunut usean pylväsvälin matkalla, mutta pääasiassa vikakohteet ovat olleet yksittäisten puunrunkojen aiheuttamia.

Pääurakoitsija Elevera Oy:n henkilökunnan lisäksi maastossa on työskennellyt muutamia työryhmiä Eltel Networks Oy:sta.

Pienjänniteverkon vioista emme saa tietoa järjestelmiimme ja toivomme asiakkailta tietoa vikapaikoista. Jos tiedät vikapaikan sijainnin (esim. puu linjalla), tee vikapaikkailmoitus joko soittamalla Vikapalveluumme (24 h) p. 0800 90440 tai lomakkeella osoitteessa jseoy.fi

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähkö käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Jos tunnistat nollavian, katkaise sähköt pääkytkimestä. Sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen, joten katkaise sähköt varovaisuutta noudattaen. Nollavikatapauksissa ota aina yhteys vikapalvelunumeroomme p. 0800 90440.

Linjoilla olevia puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.