Sähkönkulutus korkeimmillaan kireän pakkasen aikaan

Kun pakkanen paukkuu, tarvitaan sähköä kaikkein eniten niin kotitalouksissa kuin yrityksissä ja myös teollisuuden tarpeisiin. Suomi ei ole täysin omavarainen sähköntuotannossaan, vaan sähköä tuodaan meille ulkomailta käsin. Koska tehtävämme verkkoyhtiössä on turvata sähkönjakelu kaikissa olosuhteissa, olemme varautuneet siihenkin tilanteeseen, jossa sähköntuotanto ei pystyisi kattamaan koko sähköntarvetta.

Julkaistu: 22.2.2018 9.27

Varautumistyö tehdään yhdessä eri toimijoiden kanssa valtakunnallisesti, emmekä ole yksin näiden haasteiden edessä vaan tähänkin tilanteeseen on luotu pitkälle viedyt ja suunnitelmalliset toimintamallit. Asian keskiössä on sähkönjakelun turvaaminen poikkeustilanteessa yhteiskunnan kriittisiin kohteisiin ja asukkaille siinä järjestyksessä, joka on luonnollinen ja järkevä.

Suunnitelmallinen varautuminen myös tähän ns. sähköpulaan on osa Järvi-Suomen Energian varautumistyötä. Sähköpula tarkoittaa sitä, että sähköntuotanto ei pystyisi kattamaan kulutusta Suomessa.

Tästäkin haasteesta on mahdollista selvitä ennakkovarautumiselle, hyvällä yhteistyöllä ja pienellä sinnittelyllä. Sitähän pakkaskeli vaatii meiltä kaikilta myös arjessa, siis pipo päähän tänään!

Lue lisää sähkökatkoon varautumisesta