Sähkönjakelua koettelevat puuskat laantuivat – pienjänniteverkon korjaukseen siirrytään suotuisassa säässä viikonvaihteen aikana

Keskijänniteverkon korjauksessa ollaan hyvässä vauhdissa, eikä uusia vikoja ole aamun tunteina syntynyt verkkoon. Lauantai-iltapäivän tai -illan aikana työ ulottunee pienjänniteverkon puolelle, mikäli uusia vikoja ei synny keskijänniteverkkoon. Myräkän selkä näyttää taittuneen, joten viat on saatu rajattua yön aikana pienille alueille.

Julkaistu: 23.6.2018 9.00

Osa korjausketjusta on toiminut läpi yöttömän yön. Lauantaina työtä päästään jatkamaan myöskin tuoreilla ja levänneillä voimilla. Kaikkiaan korjaustyö jatkuu sunnuntaille, mutta tilannearviota korjaustyön painopisteistä päivitetään jatkuvasti työn edetessä. 

Lauantai-aamuna klo 8.45 keskijänniteverkossa oli noin 1 600 sähkötöntä asiakasta. Eniten sähköttömiä asiakkaita oli em. aikaan Mikkelissä, Joutsassa ja Mäntyharjulla.  

Kun keskijänniteverkon saadaan korjatuksi, näkyväksi tulevat pienjänniteverkon viat, jolloin on syytä huomioida seuraava: 

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähkö käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Jos tunnistat nollavian, katkaise sähköt pääkytkimestä. Sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen, joten katkaise sähköt varovaisuutta noudattaen. Nollavikatapauksissa ota aina yhteys vikapalvelunumeroomme puh. 0800 90440.

Pienjänniteverkon vioista emme saa tietoa järjestelmiimme ja toivomme asiakkailta tietoa vikapaikoista. Jos tiedät vikapaikan sijainnin (esim. puu linjalla), tee vikapaikkailmoitus joko soittamalla Vikapalveluumme (24 h) puh. 0800 90440 tai lomakkeella osoitteessa jseoy.fi.

Linjoilla olevia puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Keskijänniteverkon tilaa voit seurata internet-sivujemme häiriökartalta