Päällystetty kaapeli sietää usein puunrungon nojailun - poistamme runkoja myräköiden jälkityönä

Pienjännitelinjoihin nojaavien ja linjaa kohti kallistuneiden puiden poisto jatkuu edelleen sekä juhannuksena että Petran-päivän tienoilla puhaltaneiden puuskatuulten jäljiltä. Puun nojatessa päällystettyyn kaapeliin, runko ei välttämättä aiheuta sähkökatkoa.

Julkaistu: 5.7.2018 14.10

Myräköiden jäljiltä sähköverkkoon nojailee tai sitä kohti on ollut kallellaan useita satoja runkoja, joista olemme saaneet ilmoituksia asiakkailtamme. Noin puolet ilmoitetuista rungoista on jo poistettu, mutta työ maastossa jatkuu edelleen.

Päällystettyyn kaapeliin nojallaan oleva runko ei välttämättä aiheuta sähkökatkoa, ja sähkölinja voi sietää melkoisesti rungon painoa. Jos olet jo tehnyt ilmoituksen rungosta, pyydämme malttia. Runko tullaan todennäköisesti poistamaan lähiaikoina. 

Jos tilanne kuitenkin muuttuu ja esimerkiksi sähkönjakelu katkeaa, pyydämme ottamaan yhteyttä Vikapalveluumme p. 0800 90440.

Linjoilla olevia puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.