Rakennamme toimitusvarmaa jakeluverkkoa

Verkostotyöt keskittyvät vielä tänä vuonna vahvasti taajamiin ja taajamien läheisyyteen, joissa maakaapeloinnilla saadaan nopeasti paljon sähkönkäyttäjiä myrskyiltä turvaan.

Investointien vaikutukset ovat näkyvissä. Sähkökatkot ovat vähentyneet normaaliaikana. Yli 40 000 asiakasta on pian säävarman verkon piirissä. Tosin alallamme yksi raju myrsky voi pilata vuoden toimitusvarmuuslukemat, kuten talven lumikuormatilanteet sen osoittivat. 

Valoa tunnelin päässä nähtävissä: tammi-helmikuussa 2019 koetussa lumikuormatilanteessa - sen pahimmassakin vaiheessa sähköttömien asiakkaiden määrä jäi noin kolmasosaan vuoden 2011 talviseen koettelemukseen verrattuna. Nyt taajamissakin koettiin keskeytyksiä vain murto-osa vuosikymmen alun tilanteisiin verrattuna.

Vaikka taajamien maakaapelointi on nyt vauhdissa, ei ilmajohtojakaan ole unohdettu. Niillä on oma paikkansa modernissakin verkonrakentamisessa ja niitä rakennetaan tienvarsiin koko ajan. Taitoa tarvitaan taas entistä enemmän, kun verkostotyöt keskittyvät taajamien jälkeen entistä enemmän haja-asutusalueelle.

Kuva linkkiä varten -

Suurimmat investointikohteet 2019

Savonlinna 6,4 M€
maakaapelia 121 km
ilmajohdot 9 km
muuntamoita 69 kpl

Juva 4,2 M€
maakaapelia 85 km
ilmajohtoa 5 km
muuntamoita 45 kpl

Mäntyharju 4,1 M€
maakaapelia 82 km
ilmajohdot 25 km
muuntamoita 51 kpl

Joutsa 3,9 M€
maakaapelia 76 km
ilmajohtoa 3 km
muuntamoita 40 kpl

Kangasniemi 3,3 M€
maakaapelia 42 km
muuntamoita 25 kpl
uusi sähköasema ja voimajohtoa

Luhanka 3,0 M€
maakaapelia 71 km
muuntamoita 34 kpl