Sähkön kulutuksen seuranta

Asiakkaanamme voit seurata sähkön kulutusta Helmi-palvelussa. Näet kulutustietosi jopa tunnin tarkkuudella sekä graafisesti että numeroina. Halutessasi voit myös vertailla eri vuosien kulutusta.

 

Seuraa sähkön kulutustasi

Voit tarkastella kulutusta päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla. Tai jos sinulla on omaa sähköntuotantoa, voit seurata myös sitä kulutusseurannassa.

Kulutusseuranta löytyy Helmi-palvelusta 'Seuraa energiankulutustasi' -palvelusta. Kulutustiedot siirtyvät sinne kerran vuorokaudessa automaattisesti käyttöpaikkasi etäluettavalta mittarilta. Edellisen päivän tiedot on katsottavissa palvelusta aina seuraavan päivän aamuna. Reaaliaikaista ei kulutuksen seuranta vielä siis ole. 

Jos sinulla on useita käyttöpaikkoja, voit valita tarkasteltavan käyttöpaikan palvelusta löytyvän alasvetovalikon avulla. Osalla näkymistä voit myös tarkastella viitteelistä ulkolämpötilatietoa ja laskutettuja kustannuksia. Palvelussa voit vertailla useampien vuosien kulutusta ja vaihtaa tarkasteluajankohtaa. 

Voit tulostaa raportin 'Avaa tulostettava sivu'- painikkeesta tai viedä Excel-taulukkoon jopa vuoden tiedot tunnin tarkkuudella 'Lataa lukemat csv-tiedotona' -painikkeesta. Jos haluat mieluummin tarkastella lukuja kuvaajan sijaan, valitse 'Näytä lukemat taulukossa'.

Tarkempia vinkkejä kulutusseurannan käyttöön löydät Helmi-palvelusta 'Seuraa energiankulutustasi' -palvelun Tiedotteista.

 

Mitä tietoja näen sähkönkulutuksen seurannassa?

Sähkön kulutustiedot

Näet sähkön käyttöön liittyvät kulutustiedot niiden käyttöpaikkojen osalta, jonne sinulla on ollut sähkösopimus. Myös päättyneiden sopimusten tiedot ovat tarkasteltavissa sopimuksen voimassaoloajalta. Kulutustiedot näkyvät vain silloin, kun käyttöpaikalle on asennettu etäluettava mittari. 

Oman sähkön pientuotannon tiedot

Jos sinulla omaa pientuotantoa, esimerkiksi omien aurinkopaneelien muodossa, oman tuotannon seuranta onnistuu edelleen samassa palvelussa.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu
p. 0800 90444
(arkisin klo 8-16)

Asioi verkossa

> Helmi-palvelu

> Viesti asiakaspalveluun