Mitäs me välittäjät?

Järvi-Suomen Energian perustehtävä on ollut selkeä. Välittää turvallisesti sähköä Järvi-Suomen seudulla arkea tai vapaa-aikaansa viettäville sähkönkäyttäjille. Perustehtävä on nyt muutoksessa. Tehtävämme on välittää myös siitä, että luonnonkauniilla alueella on mahdollista elää ajan hengessä. Kolmaskin välittämistehtävä on suotu meille: välittää viestiä siitä, kuinka kitkatta sähkö verkossa kulkee.

Pilvi Lötjönen
Julkaistu: 5.9.2019 12.03

 

Kolmannen perustehtävän kulma uppoaa tällä hetkellä työkenttääni viiltävimmin. Kun teknisesti valistuneet asiantuntijamme huolehtivat viisaasti siitä, että verkko rakentuu vastaamaan tarpeita, kerron mieluusti siitä kuvin ja sanoin. Verkon parissa tehdään sitkeää ja uutteraa työtä joka päivä alueen elinvoiman säilyttämiseksi. 

 

Työmme ei ole vain tekniikan kanssa kamppailua. Sähkönjakelun turvallisuus on tärkein edellytys näissä hommissa. Jokaiselta sähköverkon parissa tai sen läheisyydessä työskentelevältä henkilöltä vaaditaan tehtävän mukaista osaamista.  

 

Kun kaksi henkilöä operoi yhtä aikaa verkossa: toinen käyttökeskuksessa ja toinen etäällä maastossa pylvään nokassa, on tiedettävä tarkkaan, kuka tekee, mitä tekee ja kenen vuoro on toimia. Viestinvälityksen on oltava selkeää ja yksitulkintaista. Ja viestivälineiden on toimittava häiriöittä.

 

Sähkönkäyttäjälle välitämme viestiä monin tavoin siitä, kuinka sähkön kanssa pärjää turvallisesti myös poikkeustilanteissa. Myrskyn runnellessa sähköverkkoa emme epäröi hyödyntää niin omia kuin yhteistyötahojemme viestintäkanavia, jotta saamme avoimen ja rehellisen tilannekuvan maailmalle ja jokaiselle sähkönkäyttäjälle. Onko sinulla muuten patteriradio?