Vikailmoituslomake

Ilmoita tämän lomakkeen kautta havaitsemistasi vioista.
Nollavikatilanteessa soita välittömästi vikapalveluumme turvallisuuden varmistamiseksi.

  • Ennen vikailmoituksen jättämistä

    1. Tarkista ensin sulaketaulun kaikki sulakkeet ja vaihda palaneet sulakkeet. Huomaa, että sulakkeen nasta ei aina irtoa.
    2. Tarkista, toimivatko laitteesi esimerkiksi toisessa huoneessa. Jos toimivat, on vika todennäköisesti kiinteistön omissa laitteistoissa.
    3. Tarkista, palavatko valot naapurissa. Jos palavat, kysy toimivatko sähköt heillä normaalisti.
    4. Toimivatko sähkölaitteet oudosti? Esimerkiksi liian kirkkaat valot voivat johtua nollaviasta. Ilmoita tästä suoraan vikailmoitusnumeroomme!

Vikapalvelumme on avoinna 24h

0800 90440

Nollavika syntyy, kun jossain päin verkkoa on katkennut nollajohdin, joka säätelee jännitteen tasaisuutta. Ilman johdinta jännitteen suuruus voi heitellä. Vika on havaittavissa yleensä valojen himmenemisenä ja kirkastumisena – pahimmillaan metalliset kalusteiden osat voivat olla jännitteisiä, esimerkiksi tiskipöydänkannet. Jos havaitset mahdollisen nollavian, älä koske mihinkään, ja ota yhteys vikapalveluumme.

Nykyaikana LED-polttimoiden yleistyminen tekee nollavian havaitsemisen hankalammaksi, sillä ledit eivät reagoi jännitteen vaihteluihin himmenemällä tai kirkastumalla niin kuin hehkulampuilla on tapana. Sähkökatkojen aikaan on siis tarpeen olla erityisen varovainen.