Joulutohinat käyntiin vapaa-ajan asunnolla: sähköt päälle mittarilta

Saapuessasi joulunpyhien viettoon vapaa-ajan asunnollesi muistathan, että sähkö kytketään päälle useimmissa tapauksissa etäluettavan mittarin kytkimestä. Joillakin laitetyypeillä kytkeytyminen päälle tai pois päältä vaatii hieman malttia. Kun lähtiessäsi katkaiset sähkön etäluettavan mittarin painonapista, säilyy yhteys mittariin ja meillä verkkoyhtiössä mahdollisuus etälukea mittaria.

Julkaistu: 19.12.2017 15.00 (Päivitetty: 19.12.2017 15.02)

Eri etäluettavissa mittarityypeissä sähköjen kytkennän ja katkaisun painonappi tai kytkin on sijoitettu eri tavoin. Käytössäsi olevan mittarityypin ohjeeseen tutustuminen auttaa vaivattomassa sähköjen kytkemisessä.

Kun kytkintä on painettu, joidenkin mittarityyppien kanssa maltti on valttia, eli sähkö kytkeytyy päälle tai pois päältä hetkisen odottelun jälkeen. Joissakin mittarityypeissä sähköjen kytkeytyminen tapahtuu viiveettä.

Lue lisää sähkön mittauksesta ja katso opastusvideo sivustomme Sähkömittarit -sivulta. Opastusvideolla on tietoa sähköjen kytkennästä ja katkaisusta etäluettavalta mittalaiteelta.

Joulukinkku uunissa, sähkökatko voi ei!

Kylmillään olleen mökin lämmitys, ruoan valmistus ja saunominen saattavat aiheuttaa sulakkeiden palamisen sähkökeskuksessa. Tarkistathan ensin kiinteistösi sähkötekniset laitteet, kuten sulakkeet sekä vikavirtasuojakytkimen asennon. Sulakkeen vaihtaminen uuteen voi päättää harmillisen sähkökatkon varsin vaivattomasti.

Mikäli toimenpiteistäsi huolimatta sähkökatko jatkuu, ota yhteys maksuttomaan Vikapalveluumme puh. 0800 90440.

Toivotamme sinulle ja läheisillesi rauhallista joulunalusaikaa!